Lichterveldse Energiejagers

Een subgroep van Energiejacht.
Bond Beter Leefmilieu

www.energiejacht.be

Gaat deze winter het licht in ons land uit? Wat het antwoord ook is, het is tijd voor actie. Lichtervelde wil alvast de strijd aangaan tegen het mogelijke stroomtekort. Als we met zijn allen ons verbruik kunnen doen dalen, hoeft het zelfs niet tot een blackout te komen.

De Energiejacht, een campagne van BBL, kan je daarbij helpen. Die campagne maakt je bewust van je energieverbruik, toont je aan dat je zelf controle hebt over je energiefactuur en stimuleert je om energie te besparen in je woning. En het kost je geen cent, want de focus ligt in de eerste plaats op tips toepassen en je energieverbruik meten.

Lichtervelde ondersteunt de campagne, dus je kunt gratis meedoen.
Via een handige online rekentool kun je je meterstanden van gas, elektriciteit, water, stookolie, pellets, ... op de voet volgen. Je kunt je eigen verbruik vergelijken met dat van vorig jaar of met dat van andere deelnemers. Zo zie je met je eigen ogen hoe jij scoort. Want meten is weten. Daarenboven krijg je tussen december en maart wekelijks tips via een nieuwsbrief en wordt u begeleid door onze ervaren energiemeesters.

Bent u geïnteresseerd, laat ons dit dan weten en neem alvast een kijkje op www.energiejacht.be en registreer u op www.energieid.be. Wij houden u dan verder op de hoogte en nodigen u uit voor een eerste vergadering (op donderdag 27 november 2014 om 19u00 in het gemeentehuis van Lichtervelde).