Voor Mechelaars die automatisch meten

Sluit je aan bij onze groep #2800meetslim op EnergieID.

Automatisch meten, gemakkelijk!
Nooit meer je meterstand vergeten te noteren én inzicht in je verbruik op dagbasis.
Automatisch meten van je gas- of elektriciteitsverbruik helpt je om te achterhalen waar een onverwacht hoog verbruik plots vandaan komt. Of wat nu eigenlijk het voordeel is van bijvoorbeeld die zonneboiler waarin je net geïnvesteerd hebt.

Te leen
Wist je dat je zelfs met een ‘oude’, analoge meter automatisch kan meten? Er bestaan toestellen die elke dag een foto nemen van je meterstand en die doorsturen. Zo’n meterlezer kan je gratis lenen van de stad Mechelen. Vraag nu je toestel aan. Op is op.

Voordelen
👉 Je krijgt gratis meterlezers van de stad in bruikleen.
👉 Je leert je verbruik meer in detail, op dagbasis, kennen. 
👉 Je neemt een voortrekkersrol op, door iets uit te testen dat binnen enkele jaren de standaard wordt.

Europees project
De stad Mechelen moedigt automatisch meten aan als onderdeel van het Europees project Triple-A, dat wonen CO2-vriendelijker wil maken. Door mee te doen, draag je je steentje bij aan dit project.

Heb je vragen? 

❔Wie kan mijn gegevens zien?
Andere leden zien je naam of energieverbruik niet. Mechelen Klimaatneutraal en Energiepunt Mechelen (beide horend bij de stad Mechelen) kunnen je gegevens zien en bewerken, als beheerder van de groep. Studentencoöperatie CORE kreeg van ons de opdracht om de gegevens te verwerken en heeft daarvoor een dataverwerkingsovereenkomst afgesloten.

❔Wat doet de stad met mijn gegevens?
Je gegevens worden anoniem verwerkt in het kader van het Triple-A project. Je gegevens bewerken we enkel om ontbrekende gegevens aan te vullen (bijvoorbeeld over je woning) of om fouten te verbeteren (bijvoorbeeld als je verbruik 1000 maal hoger is dan verwacht). Op termijn is het de bedoeling om de resultaten van de data-analyse met jou te delen, als je dat wenst, zodat je nog meer inzicht krijgt in je verbruik in vergelijking met andere Mechelse woningen.

❔Ik meet al automatisch, mag ik me ook aansluiten?
Absoluut, welkom. Elke Mechelaar die automatisch meet is welkom in deze groep.

Nog een vraag? Stel ze via klimaatneutraal@mechelen.be


👉👉👉  Deelnemen aan #2800meetslim via de knop bovenaan 👆


PS Sluit ook aan bij onze andere Mechelse groep #2800meetsamen. Die is er voor alle Mechelaars, hoe je ook meet. Je krijgt maandelijks inspiratie en verhalen, en een cadeautje van de stad.

 

TripleA_logo