Om de volgende generaties te behoeden voor de negatieve effecten van klimaatverandering en van een niet-duurzame levensstijl (zoals verlies van de biodiversiteit, waterproblemen, het stedelijk hitte-eilandeffect, fijn stof, fileleed, teloorgang van het authentiek landschap ,…), is een fundamentele transitie noodzakelijk. ABLLO vzw zet hierop in door lokale overheden en burgers aan te zetten tot een duurzame levensstijl.

ABLLO vzw bestudeert alternatieven, publiceert beleidsdossiers, inspireert en mobiliseert, en begeleidt groepen die streven naar een energiezuinige levensstijl.

In het kader van ons Energieambassadeursproject (2017) krijgt iedereen die zich registreert onder onze groep ABLLO, gratis een Wijze(r)Energie om nog efficiënter Energie te besparen.

Op www.abllo.be/energiewijzer kan je meer informatie vinden over deze wijzer.

Lokale overheden, organisaties, bedrijven, ... kunnen ook nog een stapje verder gaan en een eigen groep laten aanmaken onder ABLLO vzw (gratis via contact met jenny.delaet@ugent.be. Op die manier kunnen eigen mensen zich dan registreren onder die eigen groep. Later kan je dan via rapporten zien hoeveel je eigen groep bespaart.