Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen

SOLVA - Intergemeentelijk Samenwerkingsverband voor Streekontwikkeling in Zuid-Oost-Vlaanderen

https://www.so-lva.be/klimaat-en-energie

De belangrijkste CO2-uitstoot in de regio Zuid-Oost-Vlaanderen is afkomstig van de verwarming van gebouwen (47%) en mobiliteit (29%). Dat betekent dat gezinnen, bedrijven, scholen, organisaties, gemeenten duurzame keuzes moeten durven maken op vlak van wonen / patrimonium en mobiliteit. Dat kan bijvoorbeeld door je huis of gebouw beter te isoleren, zelf hernieuwbare energie op te wekken en vaker te kiezen voor de fiets of het openbaar vervoer of door bijvoorbeeld over te stappen op gedeeld wagengebruik.

Om te weten hoeveel je kan besparen, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel energie je verbruikt. En dat kan perfect via Energie-ID, zowel voor het opvolgen van energie, water, afval als transport!

Hou je gegevens via deze tool op één plek bij, volg je vooruitgang en vergelijk met gelijkaardige gebruikers. Wil je nog een stap verdergaan? Perfect! Sluit je dan aan bij een lokale klimaatactie of start er zelf één en ga zo samen voor een kleinere ecologische voetafdruk terwijl je bespaart.

Deze actie is een initiatief van intercommunale SOLVA, Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen en de Provincie-Oost-Vlaanderen binnen het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen. Samen met de 22 gemeenten uit Zuid-Oost-Vlaanderen hebben wij ambitieuze klimaatdoelstellingen. Meer info via: www.so-lva.be/klimaat-en-energie

 

Logo's project